Om meditation

Meditation, eller att sitta i tystnad, och låta alla tankar bara få stilla sig så att man kan hämta kraft i att bara vara. Utan prestation. Så att man faktiskt kan höra sina egna äkta tankar, vad man egentligen vill. Hitta sin inre kompass.
Meditationen kom till mig i ett skede då jag behövde hitta tillbaka till mig själv.
Den gav mig lugn, den gav mina tankar stillhet och blev en vän att hålla i handen när det stormade, i situationer då vi alla kan känna att vi behöver hämta styrka, ork och kraft. Detta var 16 år sedan och idag är meditationen en naturlig del av min morgonritual. Ibland bara 5 minuter, men det blir en grundad och skön början på vad dagen än för med sig.
Självklart kommer osäkerheten till mig fortfarande, vi är människor! Men jag har hittat det inre lugnet i mig genom meditationen och jag kan  hämta kraft och klarsynthet där när än jag vill och behöver.
Det finns hur många sätt som helst att meditera på, men det viktigaste är att vara öppen, blunda, lyssna på din andning och bara vara i stillhet.
Ledd meditation kan vara skönt och bli en fantastisk upplevelse, eller bara ett sätt att få hjälp att släppa sina ”vardagstankar” som så ofta spelas upp i vårat huvud och påverkar oss mer än vad man tror.
I min coaching, i en workshop eller efter ett Qigongpass kan jag lägga in en ledd meditation för att förmedla ett inre lugn och tydligare vision för klienten/gruppen.
Jag är övertygad om att de som provar och gör meditation till en vardagsrutin har lättare för att bemöta svårigheter i vardagen och blir bättre på att hantera stress och oro. Man har helt enkelt laddat sitt batteri med en skön energi som snabbare tar dig till din inre kompass, din intuition och vad du verkligen vill, när du ställs inför val under dagen.

Om leran i grumligt vatten
får sjunka i stillhet
blir vattnet klarare.
Så blir också du
och dina tankar klarare
av stillheten
i meditationen

/Stina